Tofu Ball – pulpety mocy

Tofu ball czyli pulpety z tofu i masła orzechowego, idealne jako dodatek do posiłku ultrasa 🙂

Składniki:

– tofu (naturalne lub wędzone)
– masło orzechowe (1 łyżka na 100g tofu)
– jedna duża czerwona cebula pokrojona w            kostkę
– panierka z ciecierzycy 3-4 łyżki (ale może być      bułka tarta, płatki owsiane błyskawiczne itp.)
– pomidory suszone pokrojone w kostkę
– zioła prowansalskie
– sos sojowy – 2 łyżki
– papryka czerwona ostra
– olej do smażenia.





Przygotowanie:

Tofu dokładnie odsączyć z zalewy i rozkruszyć w misce, dodać odsączone z oliwy suszone pomidory pokrojone w kostkę oraz pozostałe składniki.

Wszystko dokładnie wymieszać i uformować małe kulki.
Kulki smażymy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy aż się zrumienią.
Idealnie pasują jako dodatek do makaronu, ryżu czy kaszy.
Smacznego 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s